• Clima Saver CL 1001

Διακόπτης πίνακος για σύνδεση με μαγνητικές παγίδες ώστε να ελέγχεται η λειτουργία του aircondition όταν το δωμάτιο κατοικείται και οι πόρτες είναι ανοιχτές. 
Διαθέτει χρονοκαθυστέρηση 1,2 minute.

 

Το έξυπνο ρελέ πίνακος - εξοικονητής Clima Saver CL-1001 βασίζεται στην τεχνολογία του μαγνητικού πεδίου παρέχοντας την μέγιστη δυνατή ασφάλεια με το χαμηλότερο κόστος αγοράς. 


Με αυτό το ρελέ είστε σίγουροι πως η λειτουργία του κλιματιστικού είναι εξασφαλισμένη μόνο κατά το χρόνο που οι μπαλκονόπορτες του δωματίου είναι κλειστές. 

Σε αντίθετη περίπτωση, χωρίς τον εξοικονομητή CL1001 όταν ο ένοικος είναι μέσα στο δωμάτιο και το κλιματιστικό εργάζεται συνεχώς είτε άν οι μπαλκονόπορτες είναι ανοιχτές ή κλειστές, με αποτέλεσμα εφ όσον είναι ανοιχτές ή ψύξη - θέρμανση να χάνεται έξω, ο λογαριασμός της ΔΕΗ να ανεβαίνει στα ύψη και οι συσκευή κλιματισμού να λειτουργεί συνέχεια και να φθείρεται ανεπανόρθωτα.

Το σύστημα αποτελείται από ένα ρελέ πίνακος με ενσωματωμένο ηλεκτρονόμο και ένα ζεύγος μαγνητικές παγίδες που τοποθετούνται στο εσωτερικό της μπαλκονόπορτας (ένα ζεύγος = αισθητήριο + μαγνήτης, αν είναι μονόφυλλη πόρτα). 

Η παγίδα στερεώνεται στο σταθερό μέρος της πόρτας (κάσα) και ο μαγνήτης στο κινητό μέρος (φύλλο).

Ο CL-1001 προσφέρεται για τοποθέτηση στο ηλεκτρικό πίνακα ράγας. Όταν η μπαλκονόπορτα ανοίξει δίδεται εντολή από την μαγνητική παγίδα προς τον εξοικονομητή με χρονική καθυστέρηση 1 λεπτό να διακοπεί η λειτουργία του κλιματιστικού.
Σε περιπτώσεις που ο ηλεκτρικός πίνακας είναι απομακρυσμένος μπορείτε να εγκαταστήσετε το Clima Saver CL 1001 δίπλα στο κλιματιστικό σας μειώνοντας τις αποστάσεις καλωδιώσεων. Θα χρειασθήτε ένα καλαίσθητο πλαστικό κυτίο ηλ. εγκαταστάσεων.

Όταν ο ένοικος του δωματίου κλείσει την πόρτα το κύκλωμα ισορροπεί και επαναφέρει την παροχή 230 VAC.
Εάν η πόρτα ανοίξει και κλείσει πρίν τη συμπλήρωση του ενός λεπτού συνεχίζεται η λειτουργία του κλιματιστικού χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα.

Η συσκευή έχει περάσει με επιτυχία όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους ποιότητας και είναι εναρμονισμένη και με τις δύο κοινοτικές οδηγίες ασφαλείας LVD / EMC με αυθεντική πιστοποίηση CE.

Ο διακόπτης ρελέ πίνακος Clima Saver CL 1001 είναι συμβατός με όλα τα γνωστά air condition της αγοράς Daikin, Trane, Ferroli αλλά και άλλων παράλληλων εισαγωγέων πχ Makro Kotsovolos διότι ελέγχει την παροχή ισχύος. 

ΣΥΝΔΕΣΗ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.


Οι απαιτήσεις για τη σύνδεση του CL-1001 είναι ένας διπολικός αγωγός διατομής 0,50mm από την μαγνητική παγίδα της μπαλκονόπορτας μέχρι τον εξοικονομητή. 

Σε περίπτωση δίφυλλης πόρτας προσέχουμε να συνδέσουμε εν σειρά τις δύο μαγνητικές παγίδες ώστε όταν ανοίξει το ένα εκ των δύο φύλλων ο CL-1001 να σταματήσει την παροχή ηλεκτρικού στη συσκευή κλιματισμού. 

Η σύνδεση από την μαγνητική παγίδα στο CL-1001 γίνεται πάνω στα άκρα 1 και 2 επί της τριπολικής κλέμας στην πάνω πλευρά του ρελέ χωρίς πολικότητα. 

Για τη σύνδεση του CL-1001 με την παροχή 230 VAC, απαιτούνται μόνο τρία σύρματα : 

ο ουδέτερος N είναι αριστερά της πράσινης τριπολικής κλέμας,
Η φάση L είναι δεξιά της τριπολικής κλέμας και η 
έξοδος της φάσης προς το κλιματιστικό έχει το σύμβολο της εξόδου (βέλος) και είναι στο κέντρο της τριπολικής κλέμας .

Η ασφάλεια του κλιματιστικού πρέπει να είναι 10 Α /230 Vac 

Τα άκρα των αγωγών σύνδεσης πρέπει να απογυμνώνονται για μήκος 3mm. 

Ο CL-1001 στο εσωτερικό του έχει ρελέ 16Α / 230VAC αλλά είναι πιστοποιημένος για CE με δηλούμενο έλεγχο φορτίων μέχρι 1000VA βάσει των αυστηρών Ευρωπαϊκών προτύπων ΕΝ 60669. 

Στήριξη μαγνητικών παγιδών στις πόρτες:

Επιμείνετε κατά την εγκατάσταση αυτά τα υλικά να βιδώνονται στην κάσα - κινητό φύλο, (στην συσκευασία περιλαμβάνονται οι σωστές βίδες) μήν εμπιστεύεσθε τις αυτοκόλητες ταινίες αυτές προορίζονται μόνο για δοκιμές.

Την εργασία σύνδεσης πρέπει να την κάνει αδειούχος ηλεκτρολόγος. 
Θυμηθείτε να προβείτε στη διακοπή του ηλεκτρικού όταν ασχοληθείτε με την σύνδεση του CL 1001. 

Σημείωσις εξαγωγικού ενδιαφέροντος: 
Βάσει της οδηγίας 2658/87 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της τροποποίησης του κανονισμού 1031/19-9-2008 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενιαίο Δασμολόγιο ο διακόπτης μας CL 1001 έχει Taric Number: no 85363010

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

CLIMA SAVER CL 1001 Technical data sheets

Voltage : 230 Vac +10% - 10% 
Watt : 1000 VA 
Electric Operation : 100.000 Cycles ON-OFF
Mechanic operation : 60.000 Operations
Operation Temp. : -20 C to 55 C
Time Delay : 1,2 Minute

Dimensions:W55mmL92mmH63mm
Installation : Distribution panel for fixed electric installations
Standards: EN 60669
Waterproof Factor : IP 20
Declaration of Conformity: Authentic CE by VDE
Guarantee : 36 Months
LVD test Laboratory: VDE Institute

SmartControl 3 Moschonision str,
11252GR ATHENS GREECE 
web: www.smartcontrol.gr Email: info@smartcontrol.gr
Tel. : +302108668221 Fax: +301208668222


ΕΓΓΥΗΣΗ CLIMA SAVER CL 1001

Σας ευχαριστούμε για την επιλογή της συσκευής υψηλής ποιότητας της SMARTCONTROL. Ο διακόπτης σας έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και έχει περάσει τις προγραμματισμένες επιθεωρήσεις και ελέγχους πριν σας παραδοθεί

Όροι εγγυήσεως 

Η SMARTCONTROL εγγυάται στον αρχικό κάτοχο την καλή λειτουργία και τη δωρεάν επισκευή του διακόπτη CLIMA SAVER CL 1001, την αλλαγή τυχόν ελατωματικού εξαρτήματος και όχι αντικατάσταση της συσκευής. 

ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΓΥΗΣΕΩΣ : 36 ΜΗΝΕΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ:
1. Οι ζημιές που οφείλονται απο κακή χρήση ή τοποθέτηση, την πτώση κεραυνών ή την μή εφαρμογή των οδηγιών χρήσεως ή απο άλλες συσκευές ή την αμέλεια του αγοραστή.
2. Όταν διαπιστωθεί ότι η τάση λειτουργίας είναι εκτός των ορίων + / - 10 % της επίσημης τάσεως λειτουργίας 230 VAC.
Τα έξοδα μεταφοράς της συσκευής απο και πρός το Service βαρύνουν τον αγοραστή

Taric code: 85363010

 

Taric code
Κωδικός 85363010

Clima Saver CL 1001

  • Κωδικός Προϊόντος: Clima Saver CL 1001
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 37,20€

  • Χωρίς ΦΠΑ: 30,00€

Διαθέσιμες Επιλογές


Σχετικά Προϊόντα

Διακόπτης WS-01

Διακόπτης WS-01

Διακόπτης τοίχου με μαγνητικό αισθητήριο.Τάση λειτουργίας: 12-24V (AC-DC)Ρεύμα: 0,5AΣυνεργάζεται με ..

16,12€ Χωρίς ΦΠΑ: 13,00€

Ετικέτες: POWERSAVER, CARDLOCK, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΤΗΣΜΠΡΕΛΟΚ, CLIMASAVER, MAGNETICSWITCH, ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ, TIMEDELAY, HOTEL SWITCH, , ΚΛΕΙΔΙΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ, ENERGYCONTROL, ENERGYSAVING, SMARTCARD, ΚΑΡΤΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ, KEYFOB, KEYCHAIN, SMARTLOCK, ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ